SEURA


Kuopion talviuimarit on vuonna 1959 perustettu talviuinnin harrastamiseen keskittynyt rekisteröity yhdistys, jonka tehtävänä on edistää ja kehittää talviuinnin mahdollisuuksia Kuopiossa. 

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistyksellä on ympärivuotista toimintaa kahdessa eri toimipaikassa, Väinölänniemessa ja Sorsasalossa. Seuran puitteet luovat talviuimareille hyvän mahdollisuuden harrastaa aktiivisesti talviuintia sekä tutustua saman kiinnostuksen jakaviin ihmisiin. 

Seuran talviuimarit ovat kirjava joukko erilaisia ihmisiä ja seuramme jäsenten ikähaitari kattaa lähes kaikki ikäluokat. Jäsenistö onkin seuramme rikkaus. 

Suomessa myös kilpaillaan talviuinnissa ja kilpailuihin on mahdollisuus päästä mukaan niin harrastaja- kuin kilpasarjoihinkin. Lisäksi seurassamme järjestetään muita yksittäisiä tapahtumia ja retkiä lähinnä vapaa-ajan ja kuntoilun merkeissä.

Harrastetoiminta teettää silloin tällöin myös hommia vapaaehtoisille. Talkoita järjestetäänkin säännöllisesti puunteon parissa sekä silloin tällöin huolto, siivous- ja rakennuspuuhien merkeissä.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja, perustaa ja ylläpitää rahastoja. Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi myös
omistaa ja hallita toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta sekä järjestää asianmukaisella luvalla arpajaisia, rahankeräyksiä, myyjäisiä ja juhlia.

Yhdistys on vapaa kaikista poliittisista suuntauksista ja puolueista. Yhdistyksen tärkein tehtävä on edistää ja vaalia liikunnan myönteisiä vaikutuksia elämänlaatuun, koettuun terveyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä sosiaalisiin suhteisiin erityisesti talviuinnin muodossa.
 
Yhdistyksen jäsenet on  tapaturmavakuutettu Lähi-Tapiolassa.  Vahingon satuttua soita Lähi-Tapiolan asiakaspalveluun!