Kävijäkontrolli ja jäsenmerkit

31.08.2023

Tervehdys talviuimari!


Syyskauden kynnyksellä jäsenmerkkien käyttö on noussut jälleen keskustelunaiheeksi. Tässä tilannetietoa kävijäkontrollista sekä vastauksia muutamiin hallitukselle osoitettuihin kysymyksiin.
Rakkaan harrastuksemme räjähtävästi nousevan suosion myötä olemme joutuneet tilanteeseen, jossa toimipaikkoihimme pyrkii enenevästi oikeudettomia kävijöitä. Tämän johdosta joudumme tiukentamaan kävijäkontrollia toimipaikoilla. 


Lähtökohtaisesti jokaisella jäsenellä tulee olla jäsenmerkki oikein kiinnitettynä uima-asuunsa ja Väinölänniemen kertakävijöillä kyseisen päivän päivämäärällä varustettu kertakäyttörannekke ranteessaan.


Tämän lisäksi Sorsasaloon toimitetaan jäsenten nimilista, josta henkilön jäsenyys voidaan epäselvässä tapauksessa henkilön nimen perusteella tarkistaa. Vastaava listaa ei voida pitää esillä Väinölänniemellä, koska henkilön yhdistykseen kuuluminen on tietosuojattu asia muilta, kuin toisilta jäseniltä. Väinölänniemellä puolestaan suoritetaan tarkastuksia erityisesti vierailijailtoina. 


Jäsenet voivat halutessaan osallistua kävijäkontrolliin. Kuka tahansa jäsen voi ystävällisesti ja kohteliaasti tiedustella merkkiä tai ranneketta sekä nimeä tunnuksettomalta kävijältä.
Luottamus on eräs yhdistyksemme toiminnan tärkeä peruspilari ja me hallituksessa luotamme jäsenistöömme. Tiukentuneet käytännöt ja kontrolli on suunnattu oikeudettomia kävijöitä kohtaan.

 

Mikään kontrollijärjestelmä ei ole täydellinen ja niinpä jäsenmerkkijärjestelmälläkin on omat puutteensa. Merkit jäsenlistoineen sekä kertakäyntiranneke päivämäärineen ovat kuitenkin parasta, mitä meillä tällä hetkellä on tarjota. Pyrimme tietysti välttämään kohtuuttomia tilanteita sekä jäsenten että vierailijoiden osalta ja erityistilanteessa käytetään inhimillistä harkintaa.


Kiitämme kärsivällisyydestä ja yhteistyöstä kävijäkontrollin suhteen kaikkia jäseniä ja kertakävijöitä! Jatketaan uimista ja saunomista yhdessä, hyvässä hengessä!

 

Viileneviä vesiä odotellen,Pj. Kaisa & yhdistyksen hallitus